12.04.2012

Salomanje'de Trendsetter ile Yemek Sohbeti


Geçen günlerde heyecan ve merakla beklediğim Kayra Restoran Haftası'nın başlamak üzere olduğunu duyurmuştum ve nihayet bugün etkinlikler dört bir yanda başladı. İlk gün etkinliği olarak harika vakit geçirdiğim Salomanje'de Trendsetter ile Yemek Sohbeti'ne katıldım.


Nişantaşı'nın şirin ve samimi cafesi Salomanje'de, Trendsetter dergisi reklam ekibiyle saat 12 buçukta buluştuk. Lezzet tutkunu, birbirinden cana yakın ve içten on iki reklamcıyla tanışarak koyu bir sohbete koyulduk. Bu esnada Terra Kalecik Karası şarabının servisi başladı.  


İkram edilen bu zarif Terra Kalecik Karası şarabı damak ve damağımda dolgun ve leziz bir tat bıraktı. Masadaki herkes şarabı pek beğendi ve şarabın şerefine kadeh tokuşturduk. 




Kayra Restoran Haftası için Salomanje'nin hazırladığı parmesanlı ıspanak köfte ve sepette çıtır tavuk'dan oluşan özel menü servis edildi. Fiyatı 25 tl.   



Sanırım Ege'li olduğum için otlu ve sebzeli yemeklere ayrı bir düşkünlüğüm var. Dolayısıyla dışı pek bir çıtır olan parmesanlı ıspanak köfteyi çok beğendim ve en kısa zamanda evde deneyeceğim. Ardından aklıma ıspanağı pek sevmeyen çocuklar geldi. Belki anneler ıspanağı köfte şeklinde yaparlarsa çocukların hoşuna gider. 

Genel olarak tavuk yemekleriyle pek aram yoktur ama çıtır tavuk parçaları da dimağımda yer etti. Ayrıca tabaktaki patates kızartmasına dikkat çekmek lazım. Hoş büyük küçük fark etmeksizin herkes kızarmış patatesi çok sever. Ama bu seferki her zamankinden değil. Pesto sosla marine edilerek kızartılmış patates hem çok leziz olmuş hem de mekanın özgünlük hanesine artı puan kazandırmış bence.  


Yemek sonunda Kayra Şarapları bize süpriz hediye paketi veriyor. Hediye paketinin içinde ise çikolata topları.


Sohbet bir yandan devamededursun, bizde sizlerle mekanın diğer köşelerini keşfe çıkalım. Bakalım neler varmış?


Şık tasarlanmış ve  çiçeklerle donatılmış kapalı bahçe...


Gazete, dergi ya da kitap okumak için yayılabileceğimiz kocaman ve rahat bir koltuk...



Yelpazesi geniş bir bar...



Samimi ve ferah bulduğum Salomanje'yi uygun bir zamanda arkadaşlarımla tekrar ziyaret edebilirim diye aklıma yerleştirdim.

Güzel lezzetlerden ziyade, bugünü benim için keyifli ve özel kılanlar yeni tanıştığım arkadaşlarımdı. Kısa sürede çok sıcak bir ilişki kurduk ve bol bol yemeklerden bahsettik. Kendileriyle sohbet bana epey keyif verdi. Bizi bir araya getiren Kayra Şarapları ve Salomanje ekibine tekrar teşekkürler.  


1 yorum:

  1. Bloğunuzun çok ilgi görüceğini düşünüyorum Nowahala telekom olarak başarılar dileriz.

    YanıtlaSil

İlginiz için teşekkür ederim.