15.03.2012

Tokyo Restaurant & Sushi Bar

Tokyo Restoran'la ilk tanışmam 2010 yılında oldu. Taksim'in ara sokaklarında gezinirken tesadüfen buldum. Hatta karşısında başka bir Japon restoranı vardı. Ben Tokyo'ya gitmeyi tercih ettim. Hem içeri girince hem de zaman içinde Tokyo'nun karşısındaki restoran kapanınca anladım ne kadar doğru bir tercih yaptığımı. İşte o gün bugündür suşi krizlerim tuttuğunda veya suşi denemeye karar veren arkadaşlarım olunca genellikle Tokyo Sushi Bar'a atıyoruz kendimizi.




Her seferinde nazik garsonlar tarafından karşılanırız. Siparişler gelene kadar atıştırmalık yiyecekler gelir kimi zaman yengeç olur kimi zaman çiğ balık parçaları. Samimiyeti arttıran artı puan kazandıran bir ikramdır benim gözümde. 


Dimağımda kalan ilk lezzet "Tokyo Rainbow"dur. Hem restoran spesiyelidir hem de görsel açıdan iştah kabartır. Somon, ton, yılan balığı, karides, yengeç, avakado, salatalık ve karides yumurtasıyla hazırlanan özel bir suşi çeşididir. Her suşi sunumunda olduğu gibi yanında "Gari" adı verilen zencefil kökü turşusunun ince dilimleri, Japonya' da yetişen bir cins bayırturbundan hazırlanan yeşil renkli ve macun   kıvamındaki  çok  acı   hardal "Wasabi" ve "Soya Sosu" ile servis edilir. Fiyatı ise 29.00 TL. Resimde orta sırada yer alan altılıdır. 


Dimağımda kalan diğer suşi çeşidi "Makimono"dur. Bambudan yapılmış "Makisu" adındaki yaygı yardımı ile yuvarlanarak hazırlanan şusidir. 18 parçadan oluşur, kaliforniya, somon ve ton rulo'larını içerir. İçinde tek çeşit balık içerdiğinden yeni başlayanlar için ideal olabilir Fiyatı ise 40.00 TL.


Son olarak "Jou Nigiri"den bahsedeyim sizlere. "Jou Nigiri" pirincin üstüne çiğ balık yerleştirilerek hazırlanan "Niri Suşi" ve herhangi bir şeye sarılmadan elle sıkıştırılarak hazırlanan "Nigiri Sushi" çeşitlerini içerir. Yağlı ton, somon, levrek, karides, ton, yengeç, yılan balığı, kaliforniya rulolarından yapılmış 16 parçalık harika bir suşi tabağıdır. Deniz ürünleri beni hep çok heyecanlandırmıştır dolayısıyla bu suşileri yerken pek bir mutluydum :) Fiyatı 64.00 TL.



Suşi bar ve günlük gelen taze balıklar müşterilere hoş bir şekilde dizayn edilmiş barda sunuluyor.


Genel olarak mekan sade ve şık bir şekilde dizayn edilmiş ve diğer Türkiye'deki Japon restoranlarından farklı olarak kendi kültürlerinde yaygın olan "Tatami Odaları" mevcut. Bizdeki şark köşeleriyle bağdaştırılabilir. 


Tokyo Sushi Bar'da pazar günleri hariç her gün 15:00 ve 17:00 arası ve pazar günü tüm gün %20 indirim sağlanıyor. Dolasıyla bu saatleri kaçırmayın derim bayağı fark ediyor çünkü :) Siparişlerinizin fiyatına ek olarak, kişi başı 3.00TL kuver ücreti alınıyor. Hem indirim olması hem de çok kalabalık olmaması sebebiyle genelde pazar günleri gitmeyi tercih ediyorum. Mekan özellikle cuma ve cumartesi günleri hayli kalabalık.

İstanbul'da pek çok yerde suşi yedim ancak bunun tadını kalitesini pek bir yerde bulamadım. Dimağımda en çok kalan yer burası oldu. Sizin favori suşi bar'ınız neresi?

2 yorum:

  1. Bir sonraki buluşma noktamız burası olabilir,ilgimi çekti:)

    YanıtlaSil

İlginiz için teşekkür ederim.