15.03.2012

Bir Nazilli Klasiği "Kısmet Pide"

İnsan memleketten uzak bir yerde yaşayınca pek çok şeyi özlüyor ailesini, annesinin yemeklerini, evini...Bütün bunlara ek olarak, ben bir de Kısmet Pide'yi çok özlerim. Genel olarak Nazilli ve çevresinin pidesi meşhurdur. Pek çok yöreye göre en güzel pideler bizim oralarda yapılır ama en lezzetlisi Kısmet Pide'dedir. Pide hasretimi bir nebze de olsa dindirmek için İstanbul'da benzer bir tat aradım ancak ne yazık ki Kısmet Pide'nin yanına fiyat, lezzet ve kalite açısından yaklaşanını bile bulamadım.O yüzdendir ki pide yiyemiyorum buralarda.



Anlatmaya başlayayım o zaman bu meşhur pideleri. En sevdiğimdir kıymalı pide. Kıyması, soğanı,domatesi müthiş bir ahenk içinde hissedilir damağınızda. Ne domates, soğanın arasında kaybolmuş kıyma parçaları vardır ne de kupkuru et. Hepsine ek,bir de pidenin buharı tüterken eriyen tereyağı parçası vardır ki işte o anda altın vuruş yapılır. Resim bize kıymalı pide şöleni sunmaktadır :) 


Sadece kıymalı pide yoktur tabi. Kısmet Pide'de çeşit boldur: kuşbaşılı, yumurtalı, peynirli, kaşarlı,yumurtalı kıymalı... 




Bütün bu lezzetleri cilalamak amaçlı tatlı niyetine kaymaklı tahinli pide sipariş edilir. Kalorili diye tereddüte düşmeyin sakın. Bizim oraların en ünlüsüdür yendikçe mutluluk verir. Yazın Nazilli'nin 40 derece sıcağında bile yenir. Memleketcek o derece severiz hani. 


Fiyatlara gelirsek pidelerin fiyatı 4.00 ile 5,50 TL arasında değişiyor.Lahmacun 3.00TL, ayran 1.00 TL, tahinli pide 5.00TL'dir.

Sözün özü bizim oralarda efsanedir Kısmet Pide'nin pideleri. Eğer yolunuz bir gün ege civarına düşerse  mutlaka uğrayın. Güleryüzlü çalışanlarıyla memnuniyetle karşılanır, damağınızda nefis tatlar dimağınızda güzel anılarla ayrılırsınız. 

Not: Çekim için izin veren işletme sahibi Hasibe Duruoğlu'na ve destek olan çalışanlara teşekkür ederim. Herkesin eline, emeğine sağlık. 

2 yorum:

  1. Yorumun, anlatışın o kadar keyif verici ki...Teşekkür ederim Kısmet Pide ailesi adına.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim. sevgiler :)

    YanıtlaSil

İlginiz için teşekkür ederim.