14.03.2012

Help Beach Restaurant & Lounge Bar - Ölüdeniz

Türkiye'nin tartışmasız en güzel tatil kıyılarından biri olan ve eşsiz bir maviyle yeşile sahip Ölüdeniz'de "Help Beach Restaurant & Lounge Bar". Adından anlaşılacağı denize sıfır güzel manzaralı dikkat çekici bir mekan.

"Help" öncesinde bütün gün yüzmüş, güneşlenmiş ve aç bir haldeydim. Nerede yemek yesek diye gezinirken Help ilgimizi çekti ve daha öncesinde bir arkadaşımdan iyi olduğuna dair bir duyum almıştım. Ee dedim haydi deneyelim :)



Tatilimin ilk birkaç günü Fethiye'de Hisarönü'nde gezinmiştim ancak çok ilgimi çeken bir mekan olmamıştı. Biraz da hayal kırıklığıydı benim için çünkü tatil demek yeni mekanlar yeni yerler yeni lezzetler demekti. Neyse ki Ölüdeniz bu açıdan zengin. "Help Beach Lounge"un tarzını ve farkını içine girmeden dışarıdan da hissedebiliyorsunuz.

Mekanın farklı bir döşenişi dizaynı var örneğin ağaçtan koltuklar ve masalar var. Koltuklar çok rahat değil ama görsel açıdan  iyi duruyor. Mesela dekorasyon olarak içeride pembe bir arabanın sadece ön kısmı var. Duvarlarda balık motifleri, tavanlarda ışıltılı parıltılı disko topları var.Yine ağaçtan yapılan bar sıra sıra çeşit çeşit dizilmiş içkileriyle iştah açıcı ve eğlenceli görünüyor.


Tabi karşımda da doğa ve deniz manzarası olunca açlığımı falan unutmuşum öyle etrafı incelerken garsonun ne istediğimi sormasıyla kendime geldim ve menüyü henüz incelemeye koyuldum. Menüde neler var neler seçmek zor. Başlangıç olarak arkadaşımla birlikte "bruschetta" istedi canımız ve oyumuzu mozarella peynirli, domatesli,fesleğenli ve reyhanlıdan yana kullandık. Resme bakılırsa iyi bir seçim ne dersiniz? Tabi sadece görüntüyle olmaz tadı da başarılıydı. Zaten fesleğen ve mozarella mükemmel bir uyum içinde yerken insanı mutlandırıyor resmen en azından bende o etkiyi bırakıyor :)


Şimdi ana yemek için seçim zamanı. O gün canım et istiyor ve hemen yöneliyorum. İki seçenek arasında kaldım ilki "İsli Rokforlu Biftek" ve diğeri "Karidesli Biftek". Karidesli bifteği merak ediyorum aslında daha önce hiçbir menüde görmedim ama deniz ürünü ve kırmızı et bir arada nasıl olur bilemedim. En iyisi garsondan fikir alayım dedim ve "Karidesli Biftek"i önerdi kendisi. Hımmmm işte geldi.


Seçerken tereddüt etsem de karidesle et bir uyum içinde öyle insanı rahatsız eden bir tadı yok ama herkes yerinde güzel bence :) Özellikle ikisinin  birlikte olduğu bir yemeği canımın çekeceğini sanmam. Eti iyi pişmiş istemiştim ve tam istediğim gibiydi. Maalesef bazı yerlerde istenilen pişme derecesini tutturmaları zor oluyor ama burası onlardan değil içiniz rahat olsun :) Etin yanında pilav ve hafif haşlanmış sebzeler var. Sebzesever biri olarak hoşuma gitti ama pilav daha iyi olabilirdi. Ancak et o kadar iyiydi ki pilavla pek ilgilenmedim. Ayrıca porsiyonlar gayet doyurucu yani adamlar hakkını veriyor bu işin.

Arkadaşım ise patates kızartması, soğan halkası ve haşlanmış sebzelerle servis edilen 500 gr.lık kocaman bir "T-Bone Biftek" istedi. Et yine onun istediği gibi orta derecede pişmişti. Ne kanı suyu akacak derecede az pişmiş ne benimki gibi tam pişmiş hafif pembe şekilde ağzına layıktı.


Yemeğin yanına o sıcakta buuuuuuzzz gibi naneli limonata içtik. Hem yemeğin yanında iyi gitti hem de serinletti.


Fiyatlara gelince "bruschetta" 14tl, "Karidesli Biftek" 32 tl, "T-Bone Biftek" 38 tl, limonata ise 7 tl idi. Genel olarak başlangıçlar 10 - 16 arası, ana yemekler 25 - 40tl arası değişiyor diyebilirim.

Ölüdeniz ve civarında çok sayıda yabancı turist var ve pek çok mekan yabancı turisti baş tacı ederken yerli turisti dışlama eğiliminde. "Help" ise müşterilerine karşı gayet misafirperver bir hizmet anlayışı benimsemiş. Bu sebeple servis ve müşteriye yaklaşım güzel diyebilirim. 

Mekan gündüzleri sakin yani bir şeyler atıştırıp içebilir güzelce sohbet edebilirsiniz. Geceleri ise düzenlenen partilere katılabilirsiniz. 

Her gün 16:00 - 19:00 arası olan Happy Hour'ı unutmadan geçmeyelim. 

Ve son söz olarak giderseniz deneyin derim ve hatta gelin bize de anlatın.  









1 yorum:

  1. Arkadasinin secimleri daha garantici, seninkiler ise daha radikal.Bir nevi klasik ile modernin uyumu denebilir. Devam...

    YanıtlaSil

İlginiz için teşekkür ederim.