14.08.2011

BigChefs Etiler

Blogumun ilk yazısı olduğu için biraz heyecanlıyım. İlk yazıyı damağımda lezzet bırakan ve beni görsel olarak da etkileyen BigChefs için yazıyorum. Mekana bir cumartesi günü yakın bir arkadaşımla gittim. Rezervasyonumuz yoktu.  Öncelikle girişteki bekleme kısmına aldılar bizi orada atıştırmalık bir şeyler vardı ve hemen küçük shotlarda karışık meyve kokteyli geldi. Bekleme esnasında hem atıştırdım hemde aşağıdaki fotografı çektim :) 



Yani beklerken hem sıkılmadık hem bir şeyler atıştırdık, güzel ikramlarla karşılaştık ve 15 dakika gibi kısa bir sürede iki kişilik güzel bir masaya geçtik :) Yani süreç çalışanlar tarafından iyi yönetiliyor diyebiliriz..

Masaya geçtikten sonra heyecanla menüyü incelemeye koyuldum. Bu mekanın neredeyse her gün önünden geçiyor ve içerisinin tıklım tıklım olduğunu görüyordum. Dolayısıyla gidene kadar merakım artmıştı. Zengin bir bir menüsü olduğu kesin ve bazı isimler dikkat çekici şekilde adlandırılmış mesela "simit arası kaşar" "aceleci ve tuzlu" ya da "fajitaslar" "cızırdayan yemek" olmuş.

Menüyü incelemem süredursun bu sırada masamıza ekmekler ve zeytinyağı içinde zeytin parçaları geldi.


Ekmekler bayağı iştah açıcı görünüyor değil mi? Gerçekten lezzetleri de iyiydi.

Genel olarak menüde kahvaltılar, makarnalar, başlangıçlardan et yemeklerine, deniz ürünleri, tavuklu yemekler, çocuk menüleri, içecekler, tatlılar yer alıyor. Hepsi de zengin alt başlıklara ayrılıyor. Tabi ki bunların arasından seçim yapmak zor oldu ama sonunda bir karara vardım.

Ve başlangıç olarak "Somonlu Tartine" istedim.


Somonlu Tartine, 3 parçadan oluşuyor. Arkadaşım ben fotoğrafını çekene kadar çoktan bir tanesini mideye götürdü bile :) Somonlu Tartine kızarmış ekmeğin üzerine dereotlu mayonezli yoğurtlu bir sosun sürülüp ve taze roka yaprakları eklenmesiyle yapılıyor. Üzerine Norveç somonu ve bir parça kapari konulmuş. Somonu her zaman çok sevmişimdir dolayısıyla bu atıştırmalığı baya sevdim. Özellikle de üstündeki kapariyle birleşince farklı bir lezeet bırakıyor ve kapari ağzını o kadar acıtmıyor. Normalde kapariyi pek sevmiyorum tadı bana garip geliyor ama somonla iyi bir ikili olmuş ;) Ancak ekmeğin üzerine sürülen dereotlu sos biraz azdı bence ekmek çok sert kalıyordu biraz daha sürseler daha yumuşak ve kıvamlı bir tat gelirdi insanın ağzına. Diğer bir deyişle dereotlu sosu sürmemişler koklatmışlar :) Görüldüğü üzere yanında domatesli sos ve patates kızartmasıyla servis ediliyor. Peki tavsiye edermiyim? Özellikle somon severlere kesinlikle, sevmeyenlerde denesin belki bu lezzetten sonra fikirleri değişir :)

Ana yemek olarak "Deniz Ürünlü Fettucine" tercih ettim.


Deniz ürünleri derken kalamar, karides, midye ve ahtapotu kastediliyor bu yemek için. Hepsi domatesli sos ile harmanlanmış ve sunulmuştu. Kalamarı biraz sertti midyesi biraz azdı ama iyiydi bu da. Ancak beni Somonlu Tartine kadar kendimden geçirmedi ama yenilebilir cinsten. Yok illa ben farklı yeni bir lezzet arıyorum diyorsanız bu fettucine size pek uygun olmayabilir. 

Arkadaşım "NewYork Steak" istedi.


NewYork Steak dinlendirilmiş antrikot üzerine arpacık soğanlı jus sos ile kesme tahtasında servis ediliyor. Yanında ise haşlanmış sebzeler ve patates kızartması var. Açıkcası NewYork Steak'i gördükten sonra ana yemek olarak yanlış bir tercih yaptığımı anladım biraz arkadaşımın tabağına dadandım :) Bayağı lezzetliydi ve etobur insanların fazlaca beğeneceği bir lezzet diye düşünüyorum. Jus sos güzel bir kıvam katmıştı ve sizde benim gibi soslu yemekleri seviyorsanız afiyetle yiyebilirsiniz. 

İçecek olarak da kadeh şarap istedik . Şarabı da beğendik afiyetle yedik içtik. 

Servis olarak ne çok yavaş ne çok hızlıydı zaten adamlar masa bekleme esnasındaki hal ve tavırlarıyla benden geçer not almıştı. 

Fiyata gelince bahşiş dahil toplam 120 tl hesap ödedik. Tabiki çok ucuz bir fiyat değil pahalı sayılabilir. Benzer mekanlarda karşılaştırınca Midpoint'ten biraz daha pahalı, Kırıntı'dan biraz daha ucuz diyebilirim. Ancak farklı lezzet denemek istediğinizde uğrayabilirsiniz. En az bir kere gidilmesinde fayda var bence. 

Vale hizmeti bulunuyor. Arabası olanlar çekinmeden Etiler'in en işlek ama dar olan Nispetiye Caddesindeki bu mekana gönül rahatlığıyla gidebilirler. Ya da yer bulabilirseniz Etiler'in ara sokaklarına park edebilirsiniz. 

Ambiyansa gelince zaten içeri girer girmez mekanın şıklığını kavrıyorsunuz. Öyle çok ağır bir ortam yok. Ortam hafif loş. Kimle gittiğinize göre değişir tabi ama sevgilinizle giderseniz romantik bir ortam olur sizin için ya da Kalabalık arkadaş grubunuzla giderseniz eğlenceli bir mekan. Kalabalık gruplar için büyük yemek masaları şık sandalyeleri var mesela veya koltuklar var kimi yerlerde. Ayrıca mutfakta açıkta girdiğiniz anda kimin ne yaptığını gözlemleyebiliyorsunuz. Maalesef mekana dair fotoğraf ekleyemiyorum çünkü onun için izin alamadım. Ancak mekanın kendi sitesinden ulaşabilirsiniz. 

Mekanda ünlü simalarla karşılaşma fırsatınız da var. Mesela ben gittiğimde Nehir Erdoğan ve birkaç dizi oyuncusu da mekandaydı. Gelip geçerken gördüğüm simalardan ise Ebru Şallı, İclal Aydın, Sergen Yalçın, Emre Belözoğlu dimağımda kalanlar. 

Sadece tattığım lezzetleri anlattım ancak fırsat bulduğumda menüdeki diğer lezzetleri denemek istiyorum ve iyi olacaklarına dair bir his var içimde. Kısacası benim dimağımda kalanlar bunlar. Gittiyseniz Big Chefs'le ilgili sizin dimağınızda kalanlar ne?

4 yorum:

  1. İlk blogunuza ilk yorumu yapmaktan kıvanç duyuyorumç Çok başarılı bir paylaşım olmuş. Artık bu blog sayesinde İstanbulda bilmediğimiz mekanlar hakkında çok daha kolay bilgi sahibi olabileceğız. Şimdiden çok iştah açıcı...Devamını dört gözle bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. desteğiniz için teşekkür ederim :) bende heyecanla yazıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Aç karnına okumak çok tehlikeli olabilir. :) gayet güzel ve kapsamlı bir anlatım olmuş. mekana gitmiş gibi oldum. bu blogu takip etmek çok keyifli olacak. başarılar.

    YanıtlaSil
  4. Tatlilari da iyidir. Agir tatli sevenlere sufle, hafif tatli sevenlere ise orman meyveleri ve beyaz cikolata ile hazirlanan ve adini her seferinde unuttugum tatlilari tavsiye edilir. Tebrikler Ozge..

    YanıtlaSil

İlginiz için teşekkür ederim.