25.06.2012

İglo ile Pratik Lezzetler

İstanbul koşturmacası, iş yoğunluğu, vakit azlığı gibi pek çok sebepten ötürü ne yazık ki saatlerce uğraşıp çeşit çeşit yemek yapamıyorum. Ee dışarda yemek de bir yere kadar. O yüzden istiyorum ki hazırlayacağım yemek hem pratik olsun hem leziz olsun hem sağlıklı olsun hem doyursun. Kendimi besleme gayem bu yöndeyken imdatıma sevgili Tijen Aktay yetişiyor ve beni "Iglo ile Pratik Lezzetler"e davet ediyor. Bu demek oluyor ki yeni yeni pratik tarifler öğreneceğim, üstüne bir süredir sanal ortamda takip ettiğim ve bu vesileyle tanışacağım Tijen Aktay ve diğer katılımcılarla keyifle sohbet edecek ve leziz yemekler pişireceğim. 

Cuma günü EKS Mutfak Akademisi'nde Eda Hanım, Sibel Hanım, Ela Hanım, Tijen Hanım ve eğitmenimiz Ayşegül Şef'le  toplanıyoruz. Menümüzde yer alan;
  • Taze Fasulyeli Yoğurt Çorbası
  • Mezgit Kek
  • Akdeniz Levreği ve Fas Usulü Kuskus Pilavı
  • Havuçlu Kek 'i sırayla yapmaya başlıyoruz. 

13.06.2012

Homemade Is Best !!!

Yakın geçmiş zamanda bir gün, internette bir siteden bir siteye bir sayfadan bir sayfaya zıplarken sayfanın birinde donakaldım, birden bütün şaşkınlık ve beğeni sözcüklerini arka arkaya sıraladım. Beni etkileyen sayfada IKEA'nın mutfak gereçlerini ilgi çekici bir şekilde tanıtmak için hazırladığı tarif kitabının sıra dışı kek, pasta ve kurabiye görselleri vardı. Belki siz bu görselleri çoktan görmüş olabilirsiniz çünkü bir kaç yıl önce çıkmışlar ortaya.Ben anca yakalamışım o ayrı. 

IKEA bu! İnsanı nasıl şaşırtacağı hiç belli olmuyor. En ufak bir ürününü bile öyle sunuyor ki etkilenmeyene aşk olsun. Tarif kitabı çıkarıyor ve tarifleri bu işin standardından sıyrılarak anlatıyor.

Kitap, minik kurabiyelerden pastalara kadar 30 farklı İsveç tarifinden oluşuyor ve her aşamadaki yaratıcılık beni benden alıyor.


Görsellerin mantığı şöyle: malzemeler ve sonuç! Aradakiler laf'ı güzaf. 

6.06.2012

Assos

23 Nisan tatili vesilesiyle İstanbul'dan Çanakkale'ye doğru yol aldığımızı hatta ilk lezzet durağımızın Kavaklık Restoran  olduğunu size anlatmıştım. O halde kaldığımız yerden devam edelim. Çanakkale Şehitlikleri senin Çanakkale merkez benim geziyoruz derken bir bakmışız akşam oluyor. Halbuki arkadaşlarımla niyetimiz gün batımını Assos'ta izlemek ve bir yetişme telaşı alıyor bizi. Neyse ki yetişme çabalarımız sonuç veriyor ve yaklaşık 238 m. yükseklikte yer alan tarihi Hüdavendigar Camii 'nin avlusundan gün batımını seyrediyoruz. 


2.06.2012

Bir Bıdık Bir Cupcake


Sizlere ailemizin en genç lezzetseverini, ağzının tadını bilenini ve hamaratını takdim etmeden önce kısaca geniş ailemden bahsedeyim. Ben tüm çocuklarının, torunlarının, gelinlerinin ve damatlarının gözünde dünyanın en güzel zeytinyağlılarını, yemeklerini ve özellikle nane çorbasını harikulade yapan bir anneannenin torunuyum. Tabi anasına bak kızını al sözü gereğince annem ve teyzelerim de damaklarımızı çatlatır. Bunun yanı sıra dayılarım "denizden babam çıksa yerim" felsefesinde lezzet avcılarıdır. Sevgili babacığım da gençliğinden beri mutfağı sadece kadına ait bir alan olarak görmeyip nefis et ve balık yemekleri yapar. Hal böyle olunca zaman içinde aile bireyleri de yemeğe içmeye düşkün kişilerle evlenince ve genler aktarılınca, haliyle en küçüğümüzden en büyüğümüze herkes bir yeme- içme ve pişirip taşırma merakında.