26.03.2012

Ustalar Teşhir Yarışması_1

10. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde gün içindeki yarışmaların yanı sıra, teşhir alanında çeşitli kategorilerde sergilenmek üzere yapılan çalışmalar da yer aldı. Gençler ve ustaların kendi içlerinde değerlendirildiği bu yarışma çeşidi teşhir alanını görsel bir şölene dönüştürdü. Bu çalışmalar 4 gün boyunca sergilendi. 

Çok ince işçilik gerektiren ve sadece ustaların yarıştığı "Düğün Pastası" kategorisi evliliğe yakın arkadaşlarımıza fikir verebilir.

Çiçekli Düğün Pastası Gold Ödül

25.03.2012

Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması - 2.Oturum

Şimdi sırada Üniversiteler Düzeyi Ana Yemek Yarışması 2. oturum izlenimleri var. 1. oturumla aynı çerçevede olan yarışmada, yarışmacılar kan ter içinde en güzel yemeklerini hazırlayıp jüriye beğendirmeye çalıştılar. Sonuç olarak bu tabaklar ortaya çıktı. 


24.03.2012

Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması - 1.Oturum

10. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında pek çok yarışma yapıldı. Ben seyirci olarak üniversite düzeyi ana yemek yarışması 1. ve 2. oturumlarına katıldım. Yarışma çerçevesinde öğrencilerden istenen 40 dakikalık süre içerisinde seyirciye ve jüriye sunulacak şekilde 2 adet sunum tabağı hazırlamaktı.

Tabaktan tencereye kadar her türlü malzemeyi kendileri tedarik eden yarışmacıların heyecanı tüm izleyiciler tarafından hissediliyordu. Yarışmacılara arkadaşları tarafından yapılan tezahürat sesleri, yarışmacıların üniversite hocaları ve ailelerinin manevi desteği, arka planda çalan hareketli şarkılar heyecanı daha da arttırıyordu. Bu heyecan fırtınası eşliğinde 40 dakika çabucak gelip geçti ve yarışmacılar yaptıkları yemekleri sunum tabağı olarak katılımcılara sundular. 


10. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri

15 - 18 Mart tarihleri arasında İstanbul Tüyap Kongre Merkezi'nde yerli ve yabancı şefler, aşçılık öğrencileri ve bu alanla ilgili kişiler 10. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde buluştu. 4 gün boyunca lise düzeyi aşçılık öğrencileri, üniversite düzeyi aşçılık öğrencileri ve şefler arasında ana yemek, tatlı, makarna, et ve balık başta olmak üzere pek çok kategoride çeşitli gastronomi yarışmaları düzenlendi. Bu yarışmaların amacı Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, Türk aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında bilgi alışverişini sağlamaktı. 

15.03.2012

Tokyo Restaurant & Sushi Bar

Tokyo Restoran'la ilk tanışmam 2010 yılında oldu. Taksim'in ara sokaklarında gezinirken tesadüfen buldum. Hatta karşısında başka bir Japon restoranı vardı. Ben Tokyo'ya gitmeyi tercih ettim. Hem içeri girince hem de zaman içinde Tokyo'nun karşısındaki restoran kapanınca anladım ne kadar doğru bir tercih yaptığımı. İşte o gün bugündür suşi krizlerim tuttuğunda veya suşi denemeye karar veren arkadaşlarım olunca genellikle Tokyo Sushi Bar'a atıyoruz kendimizi.

Bir Nazilli Klasiği "Kısmet Pide"

İnsan memleketten uzak bir yerde yaşayınca pek çok şeyi özlüyor ailesini, annesinin yemeklerini, evini...Bütün bunlara ek olarak, ben bir de Kısmet Pide'yi çok özlerim. Genel olarak Nazilli ve çevresinin pidesi meşhurdur. Pek çok yöreye göre en güzel pideler bizim oralarda yapılır ama en lezzetlisi Kısmet Pide'dedir. Pide hasretimi bir nebze de olsa dindirmek için İstanbul'da benzer bir tat aradım ancak ne yazık ki Kısmet Pide'nin yanına fiyat, lezzet ve kalite açısından yaklaşanını bile bulamadım.O yüzdendir ki pide yiyemiyorum buralarda.



14.03.2012

Help Beach Restaurant & Lounge Bar - Ölüdeniz

Türkiye'nin tartışmasız en güzel tatil kıyılarından biri olan ve eşsiz bir maviyle yeşile sahip Ölüdeniz'de "Help Beach Restaurant & Lounge Bar". Adından anlaşılacağı denize sıfır güzel manzaralı dikkat çekici bir mekan.

"Help" öncesinde bütün gün yüzmüş, güneşlenmiş ve aç bir haldeydim. Nerede yemek yesek diye gezinirken Help ilgimizi çekti ve daha öncesinde bir arkadaşımdan iyi olduğuna dair bir duyum almıştım. Ee dedim haydi deneyelim :)